09.09.2008

Teisipäev, läbisõit 5,5 km.

Võõrad inimesed kogunesid lennujaamas ning tekitasid ühte nurka kastide-pakkide kaose, et veeta koos mitmeid päevi ja öid kurat teab kus. Kell 15 start +15 kraadisest vihmasest Tallinnast pilvedesse, mis ei tahtnud kuidagi lõppeda. Muide, Eestis on siiski päike olemas, aga lihtsalt liiga kõrgel, et meieni paista. Nägemiseks tuleb lihtsalt aegajalt lennukile istuda.

Lend kestis 2,5tundi, enne kui lennukirattad puudutasid aukliku maandumisrada. Hehh, lennujaam jäi küll maandumiskohast kilomeetrite kaugusele (selge liialdus), sest lõpliku seisma jäämiseni kulus hulga aega. Kohal. Lennukist bussi ja … ca 50m pärast uuesti välja.

Enne passikontrolli tuli täita kaheosaline (saabumine-lahkumine) migratsiooni paber. Mulle isiklikult tekitas segadust lahter „sex“. Kas vastata „jah“, N, W, F või hoopis venekeelne Ž. Sihtkohaks märkisid kõik hotell Jalta. Blankett täidetud, ees ootas passikontroll. Ootamise aeg oli pikk, kontrolliti ju kõiki lahtreid tähttähelt ning tipiti andmed kompuutrisse. Just siis kui jõudis kätte minu kord, teatati „vahetus“. Oligi nii. Putkad pandi kõik kinni ning lubatud 2 minuti asemel toimus vahetus tunduvalt pikema aja jooksul. Asja tegi huvitavamaks see, et kui lõpuks uus vahetus ennast sisse seadis, siis hoopis uutesse putkadesse, seega sattusin ootamatult peaaegu järjekorra lõppu. Vahva!

Aga õues oli soe, temperatuur +29 kraadi. Mõnna.

Lennujaama kõrvalolevas pargis monteeriti rattad algosadest kokku suure pimeduseni. Esimene rahakulutus söögi näol Aeroexpressis, asi osutus söödavaks ning õlu joodavaks.

Ca kell 22 asutasime „öömaja“ otsingule. Oli ikka pime küll. Koht „jõe“ ääres + hamba alla pisut juustu + vein.. Magama 00:30. Telginaabriks Andres.

Kommentaare ei ole: